TÁBLÁSÍTOTT ANYAGOK LUC, BOROVI

0 Ft-tól

Leírás

A táblásított anyag azonnal beépíthető, félkész termék. Nem kell a vásárolt fenyő fűrészárut átválogatni, szárítani, szélezni, gyalulni, összeragasztani. Ezzel idő és költség takarítható meg. Ráadásul egy idő- és költségtakarékos megoldás is, mivel azonnal megkezdhető vele a munka, nem kell a fűrészárut átválogatni, szárítani, szélezni, gyalulni, majd a kapott elemeket összeragasztani.

A táblásított lapokat úgynevezett lamellákból ragasztják össze, amelyek műszárítva és gyalulva vannak.
Ezek a lamellák ráadásul ellentétesen vannak forgatva, hogy maga a nagy tábla minél kisebb mértékben tudjon csak vetemedni.

A termék előnyei:
- könnyű megmunkálás
- szépen felület kezelhető
- kevés súly
- sokoldalú felhasználás
- gazdaságos
- jó a csavarállósága és a felületkezelhetősége
- élzárás nélkül a keresztmetszete tömör fahatású
- formaldehid mentes ragasztással készül

D3 vízállóságú ragasztóval készülnek, ezért csak belső térbe ajánljuk őket.
Felületük mindkét oldalon csiszolva van gyárilag.

Felhasználási területek:
Bútorépítés, belsőépítészet, lépcsőkészítés, balkonépítés (terasz), asztal - és székgyártás, könyvespolcok készítéséhez, külső burkolatként, tető belső burkolásához.

A minőség: mindkét oldal zárt, csiszolt, egészségesen nőtt csomók, elvétve előfordulhat gyantatáska, rövid bél; színhibamentes.
B minőség: zárt, csiszolt felület, kisebb színeltérések lehetnek, gyantatáska, bél, javítások előfordulhatnak.
C minőség: nagyobb fahibák, kieső csomók, gyantatáskák és bél a felületen lehet.

A csomómentes anyagot nem ajánljuk Önnek akkor, ha szereti a fa jellegzetes, természetes hatását, mivel ezek megjelenése kissé műanyag hatást kelt!

És hogy miért ajánljuk, hogy legyen fenyőből otthon a bútora?

A fenyő egy nagyon kellemes klímát biztosít az otthonában, mivel ha például az esősebb időszakokban párásabb lenne a levegő a lakásban, a fenyő bútorok magukba szívják a felesleget, szárazabb időben pedig kibocsájtják azt magukból. Így biztosítva. hogy egész évben közel azonos páratartalom uralkodjon a lakóterében.
Természetesen mindeközben nem romlik a minősége, hisz ez egy tartós anyag.
Gondolja végig, hogy nagyszüleink, dédszüleink idejében nagyon sok helyen ezt a nemes anyagot használták bútorépítésre, sőt házépítésre is, és generációkon át kiszolgálta a családot.

Galéria