KEMIKÁL TETOL FB GOMBAÖLŐSZER

4 150 Ft-tól

Leírás

5l      4.150Ft/db
10l    7.680Ft/db

Általános leírás

Fenyő és lombos faanyagok tűz -, gomba - és rovarkárosítással szembeni megelőző és részleges megszüntető védelmére szolgáló készítmény. A faanyagvédőszer ammónium - és bórvegyületeket tartalmazó, vízben oldható sókeverék. Hő hatására víz és a lángot fojtó ammóniagáz keletkezik, valamint a felület izzik, illetve szenesedik, lánggal nem ég.

Felhasználási terület

Beltéri, max. 75%-os relatív páratartalmú, a csapadék közvetlen hatásaitól védett épületszerkezetek (tetőszerkezetek, párnafák, fa nyílászáró szerkezetek, fa födémek, egyéb építési faanyagok) égés-késleltetésére, gomba és rovarkárosítók által veszélyeztetett faanyagok megelőző védelmére alkalmas. A készítményt olyan helyre célszerű felhasználni, ahol a faanyag védelme mellett a beépített faanyagok nehezen éghetővé tétele a cél, illetve ha az előbbi követelményt építési vagy tűzvédelmi hatóság kötelező (vagy ajánlott) jelleggel előírja.

Nem alkalmazható

Kültéri faanyagok szabadtéri helyszíni kezelése céljából, vagy időjárás viszontagságainak kitett faanyagok esetében, továbbá játékok, méhkasok, hajtató - és üvegházak faszerkezeteinek, valamint élelmiszerekkel, takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez (pl. gyümölcsös ládák).

Védőhatás

Célszerű a kezelést 5-10 évenként ellenőrizni és szükség esetén megismételni. A már kezelt faanyag újbóli felülvizsgálata különösen akkor indokolt, ha a környezet páradús, mert a lecsapódó nedvesség miatt a védőszer veszíthet hatásosságából. A rovarok elleni védelmet bór hatóanyagok biztosítják, de mivel ezek kizárólag gyomorméregként hatnak a rovarra, a faanyag felületi védelme nem biztosítja a teljes faanyag rovarmentesítését. Faanyagvédelmi szempontból jelentős a gombaölő hatása is. Szakszerű és az előírás szerinti védőszer felvitele esetén a kezelt faanyag az érvényben lévő előírásokban foglaltak szerint nehezen éghetőnek (B1) minősül. A kezelt anyag égése során nem keletkeznek fojtó, erősen mérgező gázok (pl. klór, sósav).

Biocid hatóanyagok
- bórsav (EINECS-szám: 233-139-2) < 20 tömeg %
- dinátrium-tetraborát-dekahidrát (EINECS-szám:215-540-4)  < 10 tömeg %
- kálium-(E,E)-hexa-2,4-dienoát (EINECS-szám: 246-376-1) < 1,0 tömeg %

Galéria