KING STONE MODELL GIPS 5KG

740 Ft-tól

Leírás

TERMÉKNÉV: MODELL GIPS

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
Por alakú, extra szemcsefinomságú, nagy nyomószilárdságú, szuper fehér, természetes gipsz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Kiválóan alkalmas kötőanyagként általános építőipari célokra, vékony falú elemekhez, vakolási munkákhoz, hézagok tömítéséhez, építőipari célokra, díszítő (stukkók készítése, javítása), valamint és egyéb különleges célokra mint pl. gipszöntés, gipszszobrászat. Belső térben, alacsony a páratartalmú helyiségekben használható.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a MODELL GIPS nem használható.

ALAPOZÁS:
Amennyiben a felület nagy nedvszívású, a felhordás megkezdése előtt ajánlott a felület előnedvesítése.

FELDOLGOZÁS MÓDJA:
Folyamatos kézi vagy gépi keverés mellett a MODELL GIPS-et öntsük a szükséges vízmennyiséghez mindaddig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. A bedolgozásnál használjon rozsdamentes szerszámokat. A bekevert anyagot javasolt kb.: 10-15 perc alatt felhasználni.

FONTOS TUDNIVALÓK:
A nedves felületre felvitt gipsz a kötés időt követően csiszolható. +5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a gipsz nem használható.  Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A munkafázis befejeztével a szerszámokat és elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
MSZ EN 13279-1 Gipsz kötıanyagok közvetlen használatra vagy további felhasználásra

MŰSZAKI ALAPADATOK:
Anyagigény:    A felhasználás céljának függvényében változó. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés: ~ 1 kg szárazanyaghoz 0,3 – 0,35 L csapvíz.
Felhordás eszközei: rozsdamentes szerszámok.
Bedolgozási idő: ~10-15 perc.
Kötés kezdete: ~15-25 perc.
Csiszolhatóság: a kötés időt követően csiszolható.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: A1.

KISZERELÉS:
5 kg és 20 kg, papírzsákban.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
Zárt, száraz helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett időponttól 1 évig (+5°C - +25°C között).

Galéria