KING STONE STUKATUR GIPS 5KG

1 000 Ft-tól

Leírás

TERMÉKNÉV: STUKATUR GIPS

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
Por alakú, extra szemcsefinomságú, nagy nyomószilárdságú, szuper fehér, természetes gipsz.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Általános építési célú, villanyszerelési és egyéb építési-javítási munkákhoz ajánlott természetes gipsz. Belső térben, alacsony a páratartalmú helyiségekben használható.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a STUKATUR GIPS nem használható.

ALAPOZÁS:
Amennyiben a felület nagy nedvszívású, a felhordás megkezdése előtt ajánlott a felület előnedvesítése.

FELDOLGOZÁS MÓDJA:
Folyamatos kézi vagy gépi keverés mellett a STUKATUR GIPS-et öntsük a szükséges vízmennyiséghez mindaddig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. A bedolgozásnál használjon rozsdamentes szerszámokat. A bekevert anyagot javasolt 25 percen belül felhasználni.

FONTOS TUDNIVALÓK:
A nedves felületre felvitt gipsz a kötés időt követően csiszolható. +5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a gipsz nem használható.  Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A munkafázis befejeztével a szerszámokat és elcseppenéseket azonnal vízzel le kell mosni. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
MSZ EN 13279-1 Gipsz kötıanyagok közvetlen használatra vagy további felhasználásra

MŰSZAKI ALAPADATOK:
Anyagigény: A felhasználás céljának függvényében változó. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
Bekeverés: ~ 1 kg szárazanyaghoz 0,3 – 0,35 L csapvíz.
Felhordás eszközei: rozsdamentes szerszámok.
Bedolgozási idő: ~15-25 perc.
Kötés kezdete: ~25-30 perc.
Csiszolhatóság: a kötés időt követően csiszolható.
Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
Kültéri/beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra.
Tűzvédelmi besorolás: A1.

KISZERELÉS:
5 kg és 20 kg, papírzsákban.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
Zárt, száraz helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett időponttól 1 évig (+5°C - +25°C között).

Galéria