Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
(galéria megtekintéséhez kattintson a képre)
Tudósítás a 2014-es HM Fesztiválról

Nagyon vártuk már ezt a napot! Számos telefonos egyeztetés, személyes találkozó előzte meg a Harcászati és Military Fesztivál keretein belül megtartott családi napunkat és partnertalálkozónkat. Nagyon korán keltünk ezen a szombati napon, hogy mindenkit megelőzve a helyszínre érkezzünk és mindent előkészítve várjuk vendégeinket.

 

Szerettük volna méltóképpen megünnepelni 20 éves, jubileumi fennállásunkat, ezért gondoltunk egy nagyot és valamennyi munkatársunkat és partnereinket meghívtuk a HM Fesztiválra családtagjaikkal együtt. Szerencsére az időjárás is nekünk kezdvezett, ragyogó napsütést ígértek a meteorológusok erre a napra.

 

A gyülekező reggel 10 órára volt meghirdetve. Szépen lassan érkeztek vendégeink, akiket remekbe szabott programokkal vártunk. A programok megszervezésért itt is szeretnénk köszönetet mondani a HM Fesztivál főszervezőjének, Kovács Imrének.

 

A vendégváró elfogyasztása után felderítettük a Biczó Csárda területét. Megcsodáltuk a történelmi korok szerinti felvonulást és meghallgattuk a fúvós zenekar játékát. A színvonalas bemutató után visszatértünk a Molnár Fa - és Építőanyag Kereskedés "bázisára". A sátrunkba addigra már minden kedves meghívottunk megérkezett. Kezdetét vette a rövid megnyitó, melyen Molnár Ferenc a cég vezetője ragadta magához a szót. A cég előtt álló feladatok ismertetése mellett, bemutatta lányait, a jövő reménységeit.

 

A megnyitó után a gyerekek legnagyobb örömére elindultunk az első szervezetett programra. A lézer arénában 5 fős csapatokban küzdhettek meg egymással az "ellenfelek". A gyerek mellett a felnőttek is élvezték a játékot, ki a pályán, ki a pálya széléről igyekezett segíteni csemetéjének.

 

 A kimerítő küzdelmek után frissen készített ebéd került a harcosok asztalára a gulyáságyúból. Kis pihenő után mindenki útnak indult, hiszen a fesztivál számos programot kínált. Legtöbben a katasztrófavédelem munkatársai által megszervezett programra jelentkeztek. Jóvoltukból megtapasztalhatták vendégeink, milyen is az, amikor valakinek például lakástűz esetén füsttel kell szembe néznie. Gázálarcot és komplett felszerelést próbálhattak ki. Ezenkívül érdekes előadást hallhattak különféle tűzesetekről, illetve arról, hogyan előzhetik meg ezeket.

 

A tanulságos előadás után a csapat nagyobb része az első világháborús csata helyszínére igyekezett. A harcot korhű öltözet és fegyverzet tette tökéletessé, valamint az, hogy a légtérben feltűnt egy PO-2-es repülőgép is.


A világháborús csata után könnyedebb program, terepgokartozás következett. A lábbal hajtott gokartokat hamar birtokba vette a csapat. Főleg a gyerekek élvezeték ezt a programot és a Biczó Csárda parkosított területén rótták a köröket, nem kímélve a terepet és a járműveket sem.

 

Az uzsonna után következett a nap fénypontja, amit már mindenki izgatottan várt. 10 fős csoportokban egy BMP-1 típusú tankot lehetett kipróbálni. Az utazás örök emlék marad. Szeles volt, poros volt és nagyon kellett kapaszkodni egy-egy huppanó tetején. Mégis mindenki arcára mosolyt csalt és jó kedvvel szállt le a harci járműről.

 

 

Reméljük, hogy ez a nap minden résztvevő számára emlékezetes marad! És nem lehet elégszer hangsúlyozni: még egyszer szeretnénk megköszönni minden kedves munkatársunknak, partnerünknek és a szervezőknek ezt a csodálatos napot! Bízunk benne, hogy a következő 20 év is legalább ennyire sikeres lesz!