Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
(galéria megtekintéséhez kattintson a képre)
IKO Roadshow szögelési versennyel

A közelmúltban, január végén az IKO Magyarország Kft. látogatott el hozzánk. A tetőzsindelyekről szóló szakmai előadásukat szögelési versennyel tették izgalmassá, melynek fődíja a Forma 1-es Ferrari csapat maranelloi központjába való látogatás volt.

 

A roadshow-n kiváló tetőfedő partnereinket láttuk vendégül. A rendezvény első részében az IKO munkatársai egy gyakorlati bemutatóval egybekötött szakmai előadást tartottak az IKO tetőzsindelyekről. Olyan tippeket osztottak meg a jelenlévőkkel, melyek további plusszokat nyújtanak munkájukhoz.

 

Elsőként Nik Kokkelenberg, az IKO európai kereskedelmi igazgatója köszöntötte a szakembereket, akinek szavait Nagy Péter Bálint, az IKO Magyarország Kft. cégvezetője tolmácsolta. A bemutatót pedig Martin Matvej, az IKO szlovák gyárának alkalmazástechnikai mérnöke tartotta meg. A szakember hatalmas tapasztalattal bír a tetőzsindelyezésben. Hosszú éveken át Kanadában, a tetőzsindelyezés „fellegvárában” dolgozott, az ott szerzett tudását pedig évek óta Európában az IKO berkein belül kamatoztatja.

 

A tetőfedő partnereink az előadás keretében megismerhették az IKO-csoport felépítését, cégfilozófiáját, termékpalettáját, gyártási kultúráját. Az IKO 13 gyártási egységéből 11 Kanadában található, míg kettő Európában. Magyarországon 1997-ben lépett piacra a belga központ 100 százalékos leányvállalataként. Gyártóegységét Szlovákiában építette ki, ahol éves szinten 19 millió négyzetméter zsindely készül, szemben a belga 10 millió darabos nagyságrenddel. Szlovákiában egy műszakban 300 raklap zsindelyt gyártanak le.

 

Az IKO kizárólag minőségi bitumenes tetőzsindelyeket, valamint hozzá tartozó vízszigetelő - és szigetelőanyagokat, egyéb tetőtermékeket gyárt. A magas minőségre garancia, hogy az IKO-csoport mindent egy kézben tart, például saját kőbányai is vannak Amerikában. Üzletpolitikájukat meghatározza, hogy az olcsósággal szemben a kiváló minőség volt számukra mindig is az elsődleges cél. Természetesen az IKO termékpalettája is széles vásárlói igényeket kiszolgál, van közöttük jó, jobb és legjobb. Ugyanakkor még a legalacsonyabb minőségű is CE jelölésű, és méltán felveszi a versenyt a konkurens termékekkel.

 

A roadshow „főszereplője” a legújabb fejlesztésű Cambridge tetőzsindely volt, mely 3,5 centiméterrel nagyobb szögelési csíkkal készül. Ezen a zónán belül bárhol szögelhetnek a tetőfedők. Erről a roadshow-ra érkező tetőfedők maguk is meggyőződhettek az előadást követő szögelési versenyen.

 

A cégbemutató után Martin az ideiglenesen felépített „próbatetőn” mutatta be a zsindelyezés pontos menetét, miközben minden hasznos tudnivalót megosztott a résztvevőkkel.

Rövid szünet következett majd kezdetét vette a szögelési verseny, mely az első perctől kezdve izgalmasan zajlott. Különösen azért, mert az országban leggyorsabban szögelő tetőfedő háromnapos maranelloi látogatást nyert a Ferrari központjába. Az IKO az ország több pontján tartott roadshow-t, a leggyorsabban szögelő szakember vitte el a fődíjat, de emellett minden állomáson a résztvevőket külön ajándékokkal jutalmazták.

 

A kecskeméti szögelési versenyen különböző „futamidők” születtek, a legjobbak a 30 másodperces intervallumot súrolták, mely azonban sajnos kevés volt a fődíjhoz. A legjobbak így is büszkék lehettek teljesítményükre, hiszen többen 40-50 másodperc alatt, vagy éppen több mint egy percig szögelték be a játékra készült tetődarabokba a 11 szöget. A férfiak ellen egyetlen hölgy vette fel a „kesztyűt”. A vezetőségünket képviselve Molnár Ferencné kitett magáért, és a 38 másodperces teljesítményével maga mögé utasított számos szakembert.

 

A versenyt végül Pap Ferenc nyerte, szorosan a nyomában Pekár András és Buknicz József végzett.

 

A leggyorsabban teljesítők, bőr övtáska, zsindely bontószerszám közül válogathattak, a többiek pedig egy-egy IKO-s csomaggal távozhattak.

 

A versenyt követően Nagy Péter Bálint, az IKO hazai cégvezetője elmondta: több mint tíz éves jó kapcsolat fűzi a Molnár Tüzéphez. A legnagyobb partnereik egyike, mely az exkluzív IKO tetőzsindelyek eladásában kiváló eredményeket ér el minden évben. A bemutatók célja minden alkalommal a legújabb fejlesztések népszerűsítése, ezúttal a Cambridge XPress került fókuszba. Két éve kezdték meg a gyártását, mára a szlovák gyár zászlóshajója e kiváló termék.

 

Nic Kokkelenberg a hazai roadshow-ik közül egyedül a kecskeméti szakmai programját emelte jelenlétével. Egyrészt éppen a szlovákiai gyártóegységben járt, másrészt sok jót hallott már a Molnár Tüzépről, és így személyesen is gratulálhatott az eddig elért sikereikhez. Nagyon jól érezte magát, örömmel konstatálta, hogy sok mester fogadta el a meghívást, akik végig nagy érdeklődéssel fogadták a szakmai bemutatót. A bemutatóknak pontosan az a célja, hogy a tetőfedő szakemberekkel megértessék, mennyire fontos a jó minőségű alapanyag, illetve annak szakszerű felhelyezése. Ez azért is kiemelt szempont számukra, mivel a kereskedelmi partnereik mellett a tetőfedők az IKO „nagykövetei”, hiszen ők tudják egyedül befolyásolni a végső fogyasztókat. A tetőfedő szakemberek azok, akik meg tudják győzni őket arról, hogy hosszú távon megéri minőségi termékekbe fektetni. Bízik benne, hogy a roadshow Kecskeméten is elérte célját, és elősegíti a tudatos vásárlást, mely hosszú távon az IKO termékeladások emelkedését eredményezi.