Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
Hőszigeteljen a Bachl Nikecellel!

Ahogy azt már a weboldalunkra rendszeresen kattintók megszokhatták, igyekszünk az akciók és nyereményjátékok mellett bemutatni a telephelyünkön megvásárolható anyagokat is. Ebben a cikkünkben most a Bachl által gyártott Nikecell EPS hőszigetelő anyaggal ismertetjük meg Önt.

 

 

Hol alkalmazható?

Ez a hőszigetelő lap egy expandált, hőre lágyuló, cellás szerkezetű polisztirol keményhab. Terhelhető hőszigetelő lemez. Vízszigeteléssel védetlen, talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban normál terhelhetőséggel, egyenes rétegrendű nem járható és járható lapostetőkben is javasolt alkalmazni.

 

 

A termék előnyei

Hőszigetelő-képessége hatékony, csekély súly mellett kellő szilárdsággal bír, könnyen alakítható, nedvességre kevéssé érzékeny, egyszerűen beépíthető, kellemes és irritációmentes a tapintása, környezetre és egészségre nincs káros hatása.

 

 

A termék tulajdonságai


Éghetőség: Az EPS hőszigetelő termék tűzveszélyességi osztálya E.

 

Hőállóság: A hőszigetelő termék - 65 °C és + 80 °C hőmérséklettartományban megtartja eredeti, fizikai tulajdonságait, ugyanakkor + 70 °C feletti környezetben való állandó alkalmazása nem javasolt.

 

Térfogatállandóság: Az expandált polisztirol hab zsugorodása a gyártás utáni 90 nappal elhanyagolható mértékű.

 

Nedvességállóság: Csak nedvességtől védett helyeken fejti ki hőszigetelő képességét.

 

Vegyszerállóság: Összeférhető az építkezéseken általában használatos anyagokkal. Ellenáll a híg savaknak, lúgoknak, sóoldatoknak, illékony összetevőt nem tartalmazó bitumeneknek, legfeljebb + 70 °C-ig, oldószermentes bitumenes hidegragasztóknak, valamint alifás alkoholoknak. Károsítják szerves oldószerek, mint például az aceton, benzol, nitrohigító, dízelolaj, benzin, xilol, illetve a terpentin.

 

Kölcsönhatás a környezettel: Freonmentes, egészséget vagy környezetet károsító hatása nincs. Anyagát gombák, baktériumok nem támadják meg. Állatoknak táplálékul, növényeknek tápanyagforrásként nem szolgál. Rágcsálók, rovarok megrongálhatják, ezért azok távoltartásáról a beépítés helyén, megfelelő mechanikai védelemmel szükséges gondoskodni.

 

Feldolgozhatóság: Egyszerűen, könnyen feldolgozható. Jól vágható éles vágóeszközzel, sűrű fogazatú kézi fűrésszel, elektromos fűtőszálú kézi vagy gépi vágóval.

 

Tárolás, szállítás: A lemezeket az euro E-osztályba tartozó anyagokra előírt szabályok szerint szükséges kezelni és tárolni. Tartós tárolás esetén a lemezeket ultraibolya fénytől, valamint a hővezetési tényező változásának elkerülésére, víztől védeni szükséges. A fenti feltételek teljesülése mellett a Nikecell lemezek korlátlan ideig felhasználhatóak.

 

 

Személyre szabott árajunkat kérje munkatársainktól a 76/414-450-es telefonszámon!