Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
Fehér kültéri fedőfesték fafelületre

Fehér kültéri fedőfesték fafelületre, vizes bázisú. Véd az időjárás igénybevételével és más környezeti hatásokkal szemben. Filmréteg tartósítószert tartalmaz, akadályozza a penészedést és algásodást. Hatékonyan védi a fát a nedvesség, az UV-sugarak és környezet egyéb károsító hatásai ellen. Élénk fehér színe, kiváló fedőképessége és összetapadással szembeni ellenállóképessége teszi kiválóvá (alkalmas nyílászárókra is). Selyemfényű.

 

 Felhasználás

Az Exterier email felvitele előtt megfelelően készítse elő a fafelületet. A minőségi favédelem érdekében a festendő felületet először a Belinka Impregnanttal kezelje (kártevők elleni védelem) és az Exterier primer termékkel (alapozó). A nagyon göcsös fára, vagy a tanin tartalmú fára (tölgy, gesztenye) két réteg Exterier primer felhordását javasoljuk. Felhasználás előtt az Exterier emailt alaposan keverje össze. Nem szükséges hígítani. A bevonatot ecsettel vagy festőhengerrel hordja fel a száraz, lecsiszolt és portalanított fafelületre. A festésnél a felület, a bevonat és a környezet hőmérséklete legyen 10 C-nál magasabb, a levegő relatív páratartalma ne haladja meg a 80%-ot. Kerülje a festési munkálatokat erős napsütésben. A rétegek felhordása között a felületet legalább 4 órán keresztül hagyja száradni, szükség szerint csiszolja a felületet. A száradási idő alacsonyabb hőmérsékleten és/vagy a levegő magasabb páratartalma esetén nő. A szerszámokat közvetlenül a használat után tisztítsa meg vízzel és mosogatószerrel.

 

Műszaki adatok

- Összetétel: akrilgyanták, időjárásálló pigmentek, filmréteg tartósítószer, adalékok és víz.
- Felvitel: 2 rétegben (a megfelelő védelem és az igényes külső eléréséhez az Exterier email felvitele előtt javasoljuk az Exterier primer felvitelét 1-2 rétegben).
- Kiadósság: 1 l festék két rétegben 5-6 m2 fafelület bevonására elegendő, függően az alap megmunkáltságától, a felhordás módjától és a rétegvastagságtól.
- Száradás: 4 – 6 óra, (normális feltételek mellett).
- A szerszámok tisztítása: Vízzel és tisztítószerrel.
- Tárolás: eredeti csomagolásban + 5 és + 30 C közötti hőmérsékleten. Fagytól óvaja!
- Kiszerelési egységek: 0,75 l és 2,5 l.