Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
Bemutatjuk önnek a Barabás Téglakőt!

Cikkünkben szeretnénk bemutatni, hogy miért érdemes a Barabás Téglakő elemet választani. Azoknak, akik kedvelik a régi, patinás hangulatot és időtálló építőanyagokban gondolkoznak, mindenképpen ajánljuk.

 

 

Miért válassza a Barabás Téglakő elemet?

A Téglakő térkő és kerítés falazóelemet a hagyományos anyagokat és építésmódot felidéző, régies, patinás megjelenés, a barátságos, égetett agyagtéglát utánzó színezés jellemzi. Minden egyes darabja egyedivé válik egy antikolási folyamat során.

Olyan fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a korszerű építőanyagokat jellemzik. Így rendkívül időjárásálló, bírja a fagyot és a meleget. A használatból adódó mechanikai igénybevételeknek tökéletesen ellenáll, kopásállósága és terhelhetősége magas.

A Téglakő elemet azoknak ajánljuk, akik a kertjük szépítését nemcsak le akarják tudni, hanem igényesen szeretnék azt megoldani. Ha közel áll az Ön ízlésvilágához az antikolt, patinás hangulat, és nem szeretne irreálisan sokat költeni udvarának burkolására, kerítésének és kerti építményeinek megépítésére, akkor a Téglakő elemben biztosan megtalálja, amit keres.Miből készül?

Mivel az agyagtéglák nem bírják a fagyot és nem kopásállóak, ezért az volt az elsődleges szándék a Téglakő elem létrehozásánál, hogy a kisméretű tégla modernkori megfelelőjét alkossák meg, amely tökéletesen ellenáll az időjárás és egyéb igénybevételeknek. Egyértelmű volt, hogy betonból kell elkészíteni.

A Téglakő egy új, korszerű gyártási folyamat eredményeként jó minőségű, osztályozott folyami kavicsból, a legkiválóbb cementből, nagy szilárdságot biztosító adalékanyagokból, illetve az egyedi megjelenést kölcsönző színezékből készül. Csak ezen feltételek együttes teljesülésével, a beton minőségének folyamatos ellenőrzésével lehetséges, hogy a Téglakő ilyen fagyálló és kopásálló, terhelhetősége kiemelkedő, ellenáll az olvasztó sónak, esőnek, hónak és a mechanikai koptatásnak is.

A Téglakő ugyanakkor több mint beton, hiszen annak szürke színétől eltérve teljes anyagában színezett. Az antikolás során megkapja azt a patinás külsőt, amelytől különleges lesz és visszaadja a kisméretű tégla változatos színvilágát.

 

 

Színválaszték 

Számos kísérletezés és hosszú fejlesztő munka eredménye, hogy tökéletesen sikerült a beton alapanyagot a sárga és egy kellemes téglavörös szín megfelelő arányú keverékéből létrehozni.

Minden egyes Téglakő elemnek más és más a színe, ugyanúgy ahogy azt az agyagtégláknál megszoktuk. Ráadásul az antikolás során szándékosan összekeverik a Téglakő elemeket, hogy a beépítés során, a kész felületen a sárga és téglavörös színárnyalatok véletlenszerű keveredését biztosítsák.

A Téglakő patinás kinézetét koptatással érik el, és mivel teljes anyagában színezett, elvágásakor a vágott felület is ugyanolyan színű, mint maga az elem.

 

 

 

 

Fagyállóság

Az időjárásnak kitett felületeknél nagyon fontos követelmény a fagyállóság. Így a betonból készült köveknek is az egyik legfontosabb tulajdonsága, ami alapján eldöntjük beépítjük-e vagy sem.

A beton használati élettartama alatt rendkívül tartós, a környezeti hatásokat károsodás nélkül képes elviselni. Viszont a fagyállóságát sok minden befolyásolja, így a beton szilárdsága, a vízfelvétele és a klímára jellemző fagyási-olvadási ciklusok.

A Téglakő elem létrehozásakor fontos kritérium volt a szépsége mellett, a használati értéke is. A folyamatos fejlesztésekkel elért legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy háromszor-négyszer nagyobb szilárdságú betonból készül, mint például egy szerkezeti beton. Ebből következik, hogy a Téglakő vízfelvételét magasan a szabvány által meghatározott érték alatt tudja tartani, vagyis a pórusaiban nincs, ami télen megfagyjon.

 

 

Terhelhetőség

A beton térkövek terhelhetősége különböző, ezért a választásnál ügyelni kell arra, hogy fennmaradjon az egyensúly az esztétikai megjelenés és a használhatóság között. A Téglakő elem képes ezt az egyensúlyt biztosítani, mert kiváló fizikai tulajdonságainak hála rendkívüli ellenálló képességgel rendelkezik. Kiemelkedően nagy a nyomószilárdsága, ennek megfelelően nem csak egy szerkezet kopórétegét adja, hanem a teherviselésben is jelentős szerepet játszik.

Már az 5 cm vastagságú Téglakő elem is olyan ellenálló a függőleges nyomással és a vízszintes erőkkel (például lassítás, kanyarodás) szemben, hogy tökéletesen megfelel családi házak udvarainak, járdáinak, garázsbeállóinak burkolására. Személyautóval, valamint 3,5 tonna összsúlyú kisteherautóval is bátran közlekedhetünk rajta. Előnye, hogy jól bevált méreteinek köszönhetően ezerféle mintát rakhatunk ki belőle és a burkolat terhelhetősége tovább növelhető egy-egy jól megválasztott mintázattal.

Ha díszfalazatok készítésére használjuk a Téglakő elemet, szintén bármit építhetünk kedvünkre ebből a szép rusztikus külsőt sugárzó prémium termékből, mivel szilárdsága a szerkezeti betonénak többszöröse.

 

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a Barabás Téglakővel kapcsolatosan, kérje ajánlatunkat a 76/414-450-es telefonszámon vagy a molnarferenc@molnarfatelep.hu emailcímen!