Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
Bemutatjuk a Knauf hőszigetelő anyagokat!

Ahogy a bevezetőben írtuk cikkünkben be kívánjuk mutatni a Knauf Insulation termékeit, segítve ezzel Önt olyan kérdésekben mint például hogyan őrizheti meg ingatlana értékét vagy hogyan csökkentheti ingatlanján belül a nyári melegben a hőmérsékletet.

 

 

 

Íme néhány általános tényező, ami alapján érdemes megfontolni otthonunk hőszigetelését:

 

 

A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben az ingatlanok kapcsán is felértékelődik a kis fogyasztás, azaz a csökkenő árakkal jellemezhető piacon azoknak az ingatlanoknak van nagyobb esélye új tulajdonosra vagy albérlőre találni, amelyek jó energiahatékonysági állapotban találhatóak vagy kicsi a fűtésigényük.

 

Egy átlagos családi ház esetében a falakon 20-30 %, a tetőn 15-25 %, a kéményen 10-20 %, a nyílászárókon 10-25 %, a födémen és a padlón át pedig 10-15 % hő távozik. Ekkora mennyiségű energia elpazarlása helyett, előnyösebb besorolásba helyezik azokat az ingatlanokat, melyek megfelelő szigetelésük miatt kellőképpen tartják a hőt, a környezet mellett a lakók pénztárcáját is jelentősen megkímélve. Egy szigeteletlen családi ház esetében a tető és homlokzati hőszigetelés, nyílászáró cserével együtt, akár 50-60 %-os fűtési energia megtakarítást is eredményezhet, melynek révén a családi házak zöme B-C energetikai besorolásba kerül, vagyis 3-4 kategóriát is javulhat. Az előnyösebb besorolás a lakásvásárló vagy bérlő előtt is előnyösebb képben tünteti fel az ingatlant, így a szigetelés az ingatlan vételárát vagy bérleti díját is növeli, azaz többszörösen megtérülhet.

 

A folyamatos hideg - és melegrekordokat elegyítő, szélsőséges időjárási viszonyok bizonyítják, a klímaváltozás mára realitássá vált, amiért a túlzott energiafogyasztás, köztük nyáron elsősorban a légkondicionálók használata tehető felelőssé. A változást ezért nem csak bőrünkön, de pénztárcánkon is érezzük. Egy klímaberendezés havonta kb. 250 kWh-val növeli meg egy átlagos család áramfogyasztását, akár 8-10 ezer forinttal terhelve meg villanyszámlánkat. A Knauf Insulation szakértői szerint árnyékolással és már 10 cm vastag ásvány - vagy üveggyapot szigeteléssel 5-7 fokkal is csökkenthető a lakások belső hőmérséklete.

 Alaposan átgondolva a fent említett tényezőket, azt gondoljuk érdemes megismerni a Knauf Insulation által gyártott termékeket. Ezek közül most kettőt szeretnénk kiemelni és ezeket bővebben bemutatva eljuttatni Önnek a megoldást!

 

 

 

Üveggyapot:

 

Az üveggyapot a világon a leggyakrabban használt szigeteléstípus, aminek sok oka van.

Más szigetelésekkel összehasonlítva az üveggyapot kiváló hő - és hangszigetelést ér el egy lépésben a verhetetlen A1-es (nem éghető) tűzvédelmi besorolással. Az üveggyapot szigetelés energiát és így pénzt takarít meg, vagyis a szigetelés költsége 2-3 év alatt megtérül - ami egyedülálló megtérülése a beruházásnak legyen szó építkezésről vagy felújításról.

 

A Knauf Insulation üveggyapot termékek az ECOSE® Technology-val nem úgy néznek ki, és nem is olyan a tapintásuk, mint amit eddig megszokhattunk. Forradalmian új, formaldehid-mentes kötőanyag technológiát alkalmaznak, amely könnyen megújuló anyagokat használ a kőolaj alapanyagú vegyipari anyagok helyett. Az ECOSE® Technology bio-alapú kötőanyag 5 évig tartó kutató-fejlesztő munka eredményeként született, ami szuper puha tapintást és természetes barna színt kölcsönöz az ásványgyapot szigetelőanyag új generációjának.

 

 

 

Classic 039 típusú üveggyapot:

Teljes keresztmetszetében hidrofobizált többfunkciós, kasírozatlan hő - és hangszigetelő üveggyapot tekercs.

 

Alapadatok:

Hővezetési tényező: λ = 0,039 W/mK

Tűzállósági osztály: A1

 

Műszaki adatok: 

 

Előnyei:

- kiváló tűzállóság

- kiváló hőszigetelő tulajdonság

- kiváló tűzvédelmi szigetelés

- alaktartó

- kellemes munkakörnyezetet biztosít (felhasználóbarát)

- minimális a porképződése

- könnyen kezelhető

- könnyen szállítható (tömörített csomagolás)

- rendelkezik a forradalmian új ECOSE® Technology minden előnyével

 

Felhasználási terület:

Elsősorban fa - és fémszerkezetű vázas épületek, valamint mennyezetek, álmennyezetek hő - és hangszigetelésére ajánljuk. A belső tér felé a szigetelésre párafékező fóliát kell helyezni, amely megakadályozza, hogy pára hatoljon be a szigetelőanyagba, ezzel megakadályozva a páralecsapódást. A vázszerkezetre deszkaburkolat kerül, ahol a belső oldalra gipszkartont lehet rögzíteni, a külsőre pedig a végső fa, vagy fém burkolatot.

 

 

 

 

 

 

Kőzetgyapot:

A természetes alapanyagú, bazaltból készült kőzetgyapot nem éghető (A1 tűzveszélyességi osztály), nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásra, jó páraátbocsátó tulajdonságú, és típusától függően a legkülönbözőbb épületszerkezetekben (a pincétől a tetőig) alkalmazható.

 

 

 

Nobasil MPN:

 

Alapadatok:

Hővezetési tényező: λ = 0,038 W/mK

Tűzállósági osztály: A1

 

Műszaki adatok:

 

Előnyei:

- kitűnő hőszigetelési tulajdonsággal rendelkezik (alacsony hővezetési tényező)

- növeli az épület biztonságát (nem éghető - A1)

- kiváló akusztikus jellemzőkkel rendelkezik

- alacsony a páradiffúziós ellenállása

- teljes keresztmetszetében víztaszító (hidrofobizált)

- ellenáll a mikroorganizmusoknak, rágcsálóknak

- kémiailag semleges, nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal

- tömege és formája nem változik hőmérséklet változás esetén sem

- könnyen vágható a kívánt méretre és formára

- biológiailag stabil, helyesen alkalmazva megtartja szigetelési jellemzőit

 

Felhasználási terület:

Olyan családi házak, középületek és ipari létesítmények hő -, hang - és tűzvédelmi szigetelésére tervezték, ahol nincs nyomásnak kitéve, pl. tetőtérbeépítés, szerelt belső - és külső falak, szerelt padló - vagy födémszerkezetek közé, padlás - vagy zárófödémre fektetve, álmennyezetek fölé.