Barkács
webáruház
› BARKÁCS webáruház
Részletek »
Építőanyag
faáruk és cement kereskedelem
› CEMENT ÉS ÉPÍTŐANYAG kis- és nagykereskedés
Részletek »
Ingatlan
beruházás/fejlesztés
› INGATLAN beruházás/fejlesztés
Részletek »
Aktualitások:
Bemutatjuk a Belinka Toplasur uv plus-t

 

A Toplasur uv plus vastaglazúr különösen alkalmas a szélsőséges időjárási viszonyoknak kitett fa védelmére. Elsősorban ablakok - és ajtók fafelületeinek kezelésére fejlesztették ki, melyeknek fényes külsőt ad.

 

Az UV-szűrőkön és elnyelőkön kívül szabadgyök-fogókat is tartalmaz, amelyek a leghatékonyabban akadályozzák meg a bevonat tönkremenetelét. A fának dimenziós stabilitást biztosít, ezért javasoljuk ablakok és ajtók, valamint a lombos fák kemény faanyagából készült elemek védelmére. Akkor válasszuk, amikor fényesebb felületet szeretnénk kapni. Magas viszkozitása miatt nem csepeg az ecsetről.

 

A Belinka Toplasur uv plus-t 16 szabvány színáranyalatban áruljuk!

 

 

Webáruházunkban az alábbi linken válogathat a különböző színáranyalatok között:


http://barkacs.molnarfatelep.hu/webshop/category/lazurok-66/0/0/24/12

 

 

 

 Felhasználási tippek

 

Az időjárás hatásainak kitett fát az első kezeléskor a Toplasur uv plus felhordása előtt a Base impregnálószerrel ajánlatos kezelni. Hogy felújításkor elkerüljük a felület sötétedését, a színezett Toplasur uv plus termékhez a színtelen (12. számú) Toplasur uv plus-t adhatjuk legfeljebb azonos mennyiségben és az így kapott keveréket vigyük fel a felületre.

 

Amikor például kerti bútort festünk vagy mechanikai igénybevételnek kitett faelemeket, az igénybevétel előtt egy héten keresztül hagyjuk száradni.

 

 

 
 
Belinka Toplasur uv plusz (színtelen)


A fát hatékonyan védi a szélsőséges időjárási hatásokkal szemben, ezért a színtelen kivitel is alkalmas ablakok és ajtók védelmére. A fafelületeknek magasfényű külsőt ad.
 

A Toplasur uv plus különleges színtelen lazúr, amelyet kültéri és beltéri favédelemre fejlesztettek ki, UV-szűrőket és elnyelőket, valamint szabadgyök-fogókat tartalmaz.

 

Ugyanolyan hatékonyan védi az időjárás viszontagságainak kitett fát az enyészet és az elszürkülés ellen, mint a világos pigmentált lazúrok.

 

 

 
Felhasználási tippek

 


Amikor olyan elemeket fest, amelyek mechanikus igénybevételnek lesznek kitéve (pl. kerti bútorok), az igénybevétel előtt egy héten keresztül hagyja száradni. Alacsony hőmérsékleten vagy magas relatív páratartamnál a száradás időtartama nő. Akkor is nő a száradási idő, ha az alap nem száradt meg alaposan, vagy ha túl vastagok a felvitt lazúrrétegek. Kerülje a festési munkálatokat erős napsütésben.

 

A Toplasur uv plus színtelen változata nem alkalmas utolsó rétegként a sötétre festett felületek vagy a sötétebb fafajták átfestésére. A festék UV-szűrő és UV-elnyelő tartalma miatt a felületnek enyhén tejszerű külsőt ad. Ez még észrevehetőbb az egyenetlenül felvitt bevonat esetén. A világosabb színárnyalatok átfestésénél ez a hatás kevésbé érzékelhető.
 
 
A Toplasur uv plus színtelen termék a dobozban enyhén tejszerű és barnás árnyalatú. Világos árnyalatú fafajták átfestésénél nem érzékelhető sem a tejszerűség, sem az enyhén barnás árnyalat.